Meetkunde
3.9444444444444 1 1 1 1 1 Rating 3.94 (36 Votes)

Omrekenformulier Oppervlak rechthoek metriek stelsel

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
cm

cm

cm2

dm2

m2

Formules Oppervlak rechthoek metriek stelsel

 

 

A = Oppervlak (in meter)

l = lengte (in meter)

b = breedte (in meter)

Gerelateerde berekeningen

Wat is een vlaktemaat?

Bij vlaktematen spreken we over een oppervlak met een bepaalde lengte en breedte. Hierbij wordt de uitkomst weergegeven in vierkante meter (m2 ), bijvoorbeeld voor het bepalen van het oppervlak van een perceel of vloer.

Wat is metriek stelsel?
Het metriek stelsel wordt gebruikt voor oppervlakte, lengte en inhoud en wordt weergegeven in meter (m).

Tijdens de Franse revolutie heeft Napoleon er onder andere voor gezorgd dat er een systeem van standaard maten werd vastgelegd. Hiervoor had iedere stad haar eigen systeem of maateenheden. Op 21 Augustus 1816 zorgde Koning Willem I er voor dat het metriek stelsel bij wet werd ingevoerd. De rest van de wereld volgde snel vanwege de uniforme maten en gewichten. Dit leidde al snel tot economische voordelen. In 1872 werd er een internationale vergadering belegd in Parijs voor het vast leggen van de Franse standaarden in het metriek stelsel. Veel landen sloten zich hierbij aan. Nederland deed dit pas in 1927. Onder andere Groot-Brittannië voerde het metriek stelsel pas in 1975 in.

Voorbeeld

U wil het oppervlak van een perceel berekenen. De lengte is 25 m en de breedte is 49 m. Dit zou betekenen wanneer we de twee waarden met elkaar vermenigvuldigen dat is het oppervlak 1225 m2.

A = l*b
A =25*49
A = 1225 m2

Meeste berekend

Reacties

Plaats reactie