Meetkunde
4.5469661610268 1 1 1 1 1 Rating 4.55 (1714 Votes)

Omrekenformulier Inhoud kubus of balk

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

cm
cm
cm

 

 

mm3

cm3 of mLiter

dm3 of Liter

m3

Formules Inhoud kubus of balk

 

 

 

V = Inhoud (in cm3)

l = Lengte (in cm)

b = Breedte (in cm)

h = Hoogte (in cm)

Gerelateerde berekeningen

Inhoud kubus en balk

Inhoud en volume
De inhoud of het volume van een kubus of een balk wordt in drie dimensies weergegeven (drie dimensionaal). Bij inhoudsmaten spreken we dan ook over lengte, breedte en hoogte. Hierin wordt de uitkomst aangeduid in kubieke centimeter (cm3 ), bijvoorbeeld bij het bepalen van de inhoud van een kubus of een balk.

Het verschil tussen inhoud en volume
Onder inhoud verstaan we wat er in een drie dimensionaal lichaam past. Bij volume hebben we het over de ruimte dat een object inneemt. Bij inhoud moet je denken aan de hoeveel water dat in een vissenbak past. Bij volume moet je denken aan hoeveel ruimte de vissenbak inneemt in een kamer.

Wat is het verschil tussen een kubus en een balk
Een kubus is een drie dimensionaal lichaam met zes, gelijke, vierkante vlakken, het heeft acht hoeken en twaalf ribben. Het verschil met een balk (rechthoekig blok) heeft betrekking op de vlakken. Deze hebben bij een kubus allemaal de zelfde afmetingen en bij een balk niet.

Voorbeeld

U wil de inhoud van een ruimte berekenen. De lengte is 25 meter de breedte is 49 meter en de hoogte is 4 meter. Dit zou betekenen wanneer we de waarden met elkaar vermenigvuldigen de inhoud 4900 m3 is.

V = l*b*h

V=25*49*4

Antwoord: V= 4900 m3

Meeste berekend

Reacties